AutoTools Turn GPS on when in Google Maps, turn it off otherwise (No Root!)

Enable and disable location settings at will with AutoTools Secure Settings

  1. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    8,059
    Likes Received:
    690
    Thanks for the report. Is maybe Tasker not detecting that Waze was started?
     
  2. Refael

    Refael New Member

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have a similar issue. Tasker does recognize that Waze is running and I will see my flash message of GPS On but it doesn't seem to actually be on until I exit Waze and then start Waze a second time.
     
  3. DanFrangetto

    DanFrangetto New Member

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I have an issue. I did exactly how it's describe in this tutorial, but when i opened maps, Gps turned on and then turned off, what i missed?
     
  4. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    8,059
    Likes Received:
    690
    Hmm, do you maybe have a different task that turn the GPS off?
     
  5. DanFrangetto

    DanFrangetto New Member

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I only have one task that disable GPS, exatly the same that this tutorial teach, its a exit task on profile with Maps,Cabify,Uber,Waze...
    On maps, gps turned on and then turned off, but when i wait some seconds gps turned on again, same with cabify and Uber, but with waze this dont happen
     
  6. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    8,059
    Likes Received:
    690
    Then it probably has to do with Tasker not properly detecting the opened app. Can that be it?
     
  7. DanFrangetto

    DanFrangetto New Member

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I think so, but why I do not know. It performs the task of connecting (inbound task) and then executes the off (exit task) task, as if the app had been closed.
     
  8. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    8,059
    Likes Received:
    690
    Can you try flashing the %WIN variable when the exit task runs and see what it thinks the app is?
     
  9. DanFrangetto

    DanFrangetto New Member

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Sorry, but how do i do it?

    Obs: Do you speak portuguese?
     
  10. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    8,059
    Likes Received:
    690
    Yes, I'm portuguese :)
    Add a "Flash" action in the exit task and use %WIN as the text.
     
  11. DanFrangetto

    DanFrangetto New Member

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I'm brazilian! :)
    Shows "Tela Inicial 2 de 3" (Initial Screen 2 of 3)...
     
  12. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    8,059
    Likes Received:
    690
    Pois, parece que o Tasker não está a conseguir detetar bem qual a app que está ativa :/
     
  13. SteveG

    SteveG New Member

    Joined:
    Jun 29, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    This profile works fine with Google Maps, but not with Waze. When I first launch Waze, I get the expected flash alert "Turning location on..." So far, so good. But once Waze settles in and I type in a destination address, then tap "Go", Waze displays a message "Waze is connecting to GPS..." (sometimes followed by "Searching Network..."), followed about 10 seconds later by "No GPS -- Showing approximate location." And that message stays onscreen the whole time Waze is running, even though the GPS is really on (I double-checked this with the Location Quick Setting). When I finally turn Waze off, I do get the flash alert "Turning location off..."
    So it appears that even though the GPS was on, somehow Waze couldn't connect to it. Any ideas? [I'm on a Samsung Galaxy S7 running Nougat.]
     
  14. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    8,059
    Likes Received:
    690
    Sorry, seems to be a problem with Waze, unfortunately I won't be able to help you...
     
  15. Mastercontrol

    Mastercontrol New Member

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi, first of all, thanks for your great work!

    The profile works for me with Google Maps, but sometimes, the turn-GPS-on message still shows up in Maps (although the profile is activated and GPS is turned on at this point). Seems like the message from Google maps is kind of faster than the profile. Any suggestions?

    Thanks!
     
  16. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    8,059
    Likes Received:
    690
    Unfortunately that part can't be controlled... Maybe you can use AutoInput to dismiss that message?
     
  17. Mastercontrol

    Mastercontrol New Member

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Will check that, thanks!
     
  18. Niclas

    Niclas New Member

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have a similar issue.
    I also want location auto on 6 of my apps how to do that?
    I have also a pop up say that for better location grant location . Autoinput location message gone maybe help
     
    Last edited: Sep 22, 2018
  19. cccurrent

    cccurrent New Member

    Joined:
    Mar 9, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Im trying to do this on note 8 with no luck :(
     
  20. cccurrent

    cccurrent New Member

    Joined:
    Mar 9, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    22.00.31/MyPM getReceiverInfo: android.content.pm.PackageManager$NameNotFoundException: ComponentInfo{com.joaomgcd.autotools/com.joaomgcd.autotools.broadcastreceiver.IntentServiceFire}
    22.00.31/ android.app.ApplicationPackageManager.getReceiverInfo(ApplicationPackageManager.java:567)
    22.00.31/ net.dinglisch.android.taskerm.co.a(Unknown Source:1)
    22.00.31/ net.dinglisch.android.taskerm.co.f(Unknown Source:0)
    22.00.31/ net.dinglisch.android.taskerm.df.a(Unknown Source:333)
    22.00.31/ net.dinglisch.android.taskerm.ExecuteService.a(Unknown Source:59)
    22.00.31/ net.dinglisch.android.taskerm.ExecuteService.a(Unknown Source:314)
    22.00.31/E FIRE PLUGIN: AutoTools Secure Settings / com.twofortyfouram.locale.intent.action.FIRE_SETTING: 6 bundle keys
    22.00.31/E AutoTools Secure Settings: plugin comp: com.joaomgcd.autotools/com.joaomgcd.autotools.broadcastreceiver.IntentServiceFire
    22.00.31/E add wait type Plugin1 time 90
    22.00.31/E add wait type Plugin1 done
    22.00.31/E handlePluginFinish: taskExeID: 1 result 3
    22.00.31/E pending result code
    22.00.31/E add wait task
    22.00.31/E Error: 1348554571
    22.00.31/E You have to grant AutoTools the CHANGE_CONFIGURATION permission through ADB. Click error notification to check how.

    This is the error.
    The turning location doesn't work. Turning off location does.
     

Share This Page