AutoInput Autoinput easy setup problem on LineageOS

Discussion in 'AutoApps' started by cesarius, Nov 16, 2017.

  1. cesarius

    cesarius New Member

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hello,
    I have two identical tablets (Nexus 7 2nd Gen), first with Android 5.1.1 and the second one with LineageOS 7.1.1.
    Although the same Autoinput version is installed on both devices, I get different results when using easy setup for an Autoinput task on the same app (Tomtom for example). On Android 5.1.1 I get Element ID wich works very good for Autoinput tasks. On the LineageOS tablet however, I only get text elements with easy setup which are not quite unique and cause trouble when executing the Tasker Task.
    Is there a fix for this? The weird thing is that if I copy/paste the Element ID from my 5.1.1 task into the 7.1.1 task, it actually works.
    Thanks for your Help.
     
  2. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,477
    Likes Received:
    806
    Unfortunately I never tried Lineage OS myself, sorry :( Is that for the exact same app version on both devices? Maybe the Android version changes the app?
     
  3. cesarius

    cesarius New Member

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thank you for your answer.
    Yes exactly same Version v 2.0.6.bf5. Also under root settings exact same Input device: elan-touchscreen.
    In LineageOS gapps nano are installed(only playstore+services). Are there any debug logs that I can share if it helps?
     
  4. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,477
    Likes Received:
    806
    Sorry, I meant the app version of the app you're trying to click on.
     
  5. cesarius

    cesarius New Member

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yes it is exactly the same app version. I tried it on different apps not only tomtom that I mentioned above, it is always the same.
    If Autoinput can't "see" the element ID's of the current screen, is there another way to detect them so I can write it down manually in the Autoinput configuration? It would be a workaround for newer tasks.
     
  6. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,477
    Likes Received:
    806
    Unfortunately no, if AutoInput can't see them there's no way to interact with them... :(
     
  7. mark09

    mark09 New Member

    Joined:
    Mar 15, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hi, I have the very same issue. Here is a screenshot of Easy Setup results after clicking on the Ambient Display setting.

    Being LineageOS the most popular ROM for any device, it may be worth investigating.

    Thanks
     

    Attached Files:

  8. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,477
    Likes Received:
    806
    That seems to be ok @mark09 :) What exactly is wrong in your opinion?
     

Share This Page