AutoTools Error message

Discussion in 'AutoApps' started by scotts, Nov 2, 2016.

  1. scotts

    scotts Member

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    140
    Likes Received:
    1
    I receive the following notification error message... What does it mean?

    "Can't change setting on this device: You cannot keep your settings in the secure settings."

    Note that many of the custom settings (under Secure Settings) I've created do work.

    Scott




    Sent from my SM-G935V using Tapatalk
     
  2. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,481
    Likes Received:
    802
    With what setting do you get that? Thanks
     
  3. scotts

    scotts Member

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    140
    Likes Received:
    1
    I've actually received that on two different settings...

    volume_voice_bt_a2dp
    volume_system_bt_a2dp

    Note that these all come from my device listing for the settings.

    Also, the following does not seem to stop the pop-up dialog...

    audio_safe_volume_state=0

    Phone: Samsung Galaxy S7 Edge
    OS: 6.01


    Sent from my SM-G935V using Tapatalk
     
  4. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,481
    Likes Received:
    802
    Can you please export your task's description (not xml) so I can take a look? Long-click the task in Tasker->export description Thanks in advance
     
  5. scotts

    scotts Member

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    140
    Likes Received:
    1
    Audio Safe Volume (218)
    <Audio Safe Volume off>
    A1: Variable Set [ Name:%audio_safe_volume_state To:0 Do Maths:Off Append:Off ]
    <Audio Safe Volume>
    A2: AutoTools Secure Settings [ Configuration:Setting Type: Global
    Name: audio_safe_volume_state
    Input Type: String
    Value: %audio_safe_volume_state
    Read Setting: true Timeout (Seconds):10 Continue Task After Error:On ]

    BT Volume Voice (220)
    <BT volume max>
    A1: Variable Set [ Name:%volume_voice_bt_a2dp To:15 Do Maths:Off Append:Off ]
    <Audio Safe Volume Voice>
    A2: AutoTools Secure Settings [ Configuration:Setting Type: System
    Name: volume_voice_bt_a2dp
    Input Type: String
    Value: %volume_voice_bt_a2dp
    Read Setting: true Timeout (Seconds):10 Continue Task After Error:On ]

    BT Volume System (228)
    <BT volume system value>
    A1: Variable Set [ Name:%volume_system_bt_a2dp To:15 Do Maths:Off Append:Off ]
    <Audio Safe Volume System>
    A2: AutoTools Secure Settings [ Configuration:Setting Type: System
    Name: volume_system_bt_a2dp
    Input Type: String
    Value: %volume_system_bt_a2dp
    Read Setting: true Timeout (Seconds):10 Continue Task After Error:On ]


    Sent from my SM-G935V using Tapatalk
     
  6. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,481
    Likes Received:
    802
    Hmm, I just tried audio_safe_volume_state with Input type as Int (instead of String) and it worked for me. Can you try that please?
     
  7. scotts

    scotts Member

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    140
    Likes Received:
    1
    I'll test it out and report back

    Sent from my SM-G935V using Tapatalk
     
  8. Osiedacz

    Osiedacz New Member

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    So I'm jumping into this because I get the same error on a S7 Edge as well. But I am trying to change a different setting than scotts is. I am trying to toggle the LED indicators on/off. I can find the settings system settings listed as such:

    led_indicator_charing=1
    led_indicator_incoming_notification=1
    led_indicator_low_battery=1
    led_indicator_missed_event=1
    led_indicator_voice_recording=1

    Here is the exported description and the log from running it. I have tried changing this to integer, string and all the other options. Same error every time. As a note, I have tried several other setting like rotation and the prebuilt ones you have in the app and they all work (except for the 7.0 options). Even data toggling works.

    Led (5)
    A1: AutoTools Secure Settings [ Configuration:Setting Type: System
    Name: led_indicator_charing
    Input Type: Toggle
    Value: 1 Timeout (Seconds):60 ]

    10.22.28/E FIRE PLUGIN: AutoTools Secure Settings / com.twofortyfouram.locale.intent.action.FIRE_SETTING: 5 bundle keys
    10.22.28/E AutoTools Secure Settings: plugin comp: com.joaomgcd.autotools/com.joaomgcd.autotools.broadcastreceiver.BroadcastReceiverFire
    10.22.28/E add wait type Plugin1 time 60
    10.22.28/E add wait type Plugin1 done
     
  9. scotts

    scotts Member

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    140
    Likes Received:
    1
    After a day of use, I notice the setting works about 3/4 of the time I push volume up. That seems weird, as I would think this is on or off. Maybe the system resets this by itself?

    Sent from my SM-G935V using Tapatalk
     
  10. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,481
    Likes Received:
    802
    @Osiedacz Sorry, but that doesn't actually tell me what the error is. Can you please enable the "Continue Task on Error" option in the action that's giving you the error and on the next step use a flash action with the text %errmsg?
    Thanks in advance

    @scotts do you mean with the setting type as int or string?
     
    Osiedacz likes this.
  11. scotts

    scotts Member

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    140
    Likes Received:
    1
    This is with int set. It's really weird, as it will be effective for a period of time, then at night using my White Noise app, the message pops up again.

    Sent from my SM-G935V using Tapatalk
     
  12. Osiedacz

    Osiedacz New Member

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Thank you. So I tried that and still nothing. Screenshot_20161113-125416.png

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
     
  13. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,481
    Likes Received:
    802
    Can you try using different setting types? Instead of int use String for example?
     
    Osiedacz likes this.
  14. Osiedacz

    Osiedacz New Member

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Thank you, yes I tried all available options and I get the same response.

    To add to this, there is an app out there that was designed for the S3 as a plugin to tasker that works. But that app also tries to make some other changes that are not applicable anymore. I have looked at setting both before and after running that app and the setting I am trying to change with your app is indeed one of the four that changes. Somewhere there must be something missing with some of the galaxy settings?

    What else can I do to get more information to you?
     
  15. Osiedacz

    Osiedacz New Member

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    So I tried a lot more settings and here are my findings. All of the secure and global settings I tried to change work great. I tried about 5 of each and had no issues getting them to work.

    I also tried more than 5 system settings and I could only get one of them to work. The one that worked was accelerometer_rotation, all others gave the exact same error that was stated by the other user at the beginning of this thread. I tried call tones, noise reduction, screen off in pocket and even the display better percentage. I tried all of them as toggles, integer and string. No matter what, same error:

    "Can't change setting on this device: You cannot keep your settings in the secure settings." It seems that there must be another level of permission that isn't granted to get into these settings?
     
  16. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,481
    Likes Received:
    802
    yeah, very weird! Thanks for letting me know, I'll try figuring it out, thanks!
     
    Osiedacz likes this.
  17. Osiedacz

    Osiedacz New Member

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Thank you. Please just let me know if there is anything else I can do. I was trying to figure out if a log would help while using the other plug in?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
     
  18. Don Clary

    Don Clary New Member

    Joined:
    Sep 30, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    I tried setting led_indicator_missed_event variable today and get the same error on my att S 7 edge. Any update on the troubleshooting effort?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
     
  19. Osiedacz

    Osiedacz New Member

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hey @joaomgcd, I think I may have an idea what isn't working right on the Samsung devices with this app and the system settings. I was able to dump the permissions given to both your app and to the LED app that works on my phone and what I noticed is that AutoTools is not given the WRITE.SETTINGS permission. From what I have read, this is a permission that I can't give to your app with ADB, but must come from the install. I am attaching a file to this post that has the results of enabled permissions under install for both your app and the one that works. Maybe this will help you find a way for this to work. I noticed others posting about Samsung devices not working with system settings, but still working fine for the secure ones.
     

    Attached Files:

  20. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,481
    Likes Received:
    802
    I think that's only because you don't need ADB to allow that setting since it's not prohibited like the WRITE_SECURE_SETTINGS one.
    I already request those setting in my app manifest:
    Code (Text):
    <uses-permission android:name="android.permission.WRITE_SETTINGS" />
    <uses-permission android:name="android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS" />
    Thanks for the help!!
     
    Osiedacz likes this.

Share This Page