AutoWear Four screen delay issue

Discussion in 'AutoApps' started by Salah, Sep 28, 2015.

  1. Salah

    Salah New Member

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I'm having issue with AutoWear on my Huawei Watch.
    I set a floating icon to trigger a command when swiping left on it, then it should show a FourScreen.

    When I swipe on the icon, the FourScreen displays after an important delay (2-5seconds).
    I activated the log toast on my smartphone and I can see that AutoWear immediatly recognize the AutoWear command. Is it a normal behaviour or should it display much faster ?

    Also, after I dismiss the FourScreen, I can't get it to show again until multiple swipe attempts (it's random but usually 6-7 tries). The command is still recognized by toast log on my smartphone.

    I setup the FourScreen using tasker. I'm not sure what's the issue here.

    Thanks for your support and big thanks for AutoWear, I would never thought about getting a smartwatch without AutoWear :)
     
  2. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,237
    Likes Received:
    777
    There's a delay if you are reacting to the command on the phone and sending the screen via Tasker every time :)
    If you want to avoid that, set the command to show on the screen and avoid creating it through Tasker every time.
    Hope this helps!
     
  3. Salah

    Salah New Member

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Definitely better, thanks!
    It even solved my second issue where the screen doesn't appear the second time.

    I guess I can't avoid using tasker and have that delay when I want to trigger an action (http request for instance) from one of the fourscreen options ?
     
  4. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,237
    Likes Received:
    777
    Yes, that's unavoidable :)

    By the way, the other delay you were experiencing was because of the timeout setting on the screen creating action on your phone. If you set that to 0 it'll be instant :)
     
  5. Salah

    Salah New Member

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    If I set the timeout to 0, it will also disappear instantly.
     
  6. ubergeekseven

    ubergeekseven New Member

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    I didn't understand what the timeout was for, so I never did anything with it. But reducing it to 0 fixed all of my issues with delay. I guess that the timeout keeps the tank running for that set amount of time and that's why I had to wait 20 seconds before it would allow me to trigger the same task again. Thanks for the recommendation. I love your apps and have subscribed for a couple years. I have so many things tied to your applications that if it ever goes away, I don't know what I'll do.
     
  7. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,237
    Likes Received:
    777
    @ubergeekseven if you set the timeout to 20 it'll wait 20 seconds for you to send a command from the screen and then advance the task with that command available in the same task :) You might want that in some situations.
     

Share This Page