AutoTools HTML Read doesn't wait for the page to fully load

Discussion in 'AutoApps' started by BrokenUpdate, Feb 28, 2019.

  1. BrokenUpdate

    BrokenUpdate New Member

    Joined:
    Jan 27, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    So basically I've got an AutoTools HTML Read action to get the link of an image from this website. But the problem is that once it loads, the webpage ( Eg. TheRock ) takes a couple of seconds (~2-3 seconds) to generate the URL for the image. AutoTools doesn't wait for this long and fetches the html data without the image URL.

    Even after enabling the use Javascript and request desktop site options, it's not able to fetch the URL.
    It works sometimes, like maybe once in 10 times. I tried using the HTTP GET in Tasker, but that didn't contain the URL as well.

    When inspecting the page, the value for href attribute is # when the page is loading, which then changes to the image URL after a couple of seconds. AutoTools gives me https://www.instadp.com/profile/therock# instead of the link. I'm on the latest beta for your reference.

    Thanks :)
     
  2. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    7,723
    Likes Received:
    671
    If stuff happens in JavaScript it may not always work, sorry! There's no way of knowing if what you need was already loaded or not unfortunately...
     
  3. BrokenUpdate

    BrokenUpdate New Member

    Joined:
    Jan 27, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Well, that's unfortunate. Wouldn't it be possible for AutoTools to wait for a certain time (a new parameter in HTML read!?) and then extract the html data? Like loading pages in the background/cache? That would be awesome.
     
    Last edited: Mar 1, 2019
  4. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    7,723
    Likes Received:
    671
  5. BrokenUpdate

    BrokenUpdate New Member

    Joined:
    Jan 27, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Thanks! Just posted a new request. :)
     
  6. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    7,723
    Likes Received:
    671
    Thank you! :) And I just replied!
     
  7. BrokenUpdate

    BrokenUpdate New Member

    Joined:
    Jan 27, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Thanks a lot Joao. The new HTML Read action with a delay works perfectly. :)
     
  8. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    7,723
    Likes Received:
    671
    Awesome :D That's what I like to hear! Glad it works!
     
    BrokenUpdate likes this.
: AutoTools

Share This Page