AutoTools HTML Read With Hyperlinks Within Array

Discussion in 'AutoApps' started by Avinash Beepath, Jan 4, 2017.

  1. Avinash Beepath

    Avinash Beepath New Member

    Joined:
    Jan 4, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hi guys,

    I'm trying to create a news reader from a website and I successfully imported the hyperlinks under array hyperlinks_links() using AutoTools and HTML Read where %hyperlink is my variable from website https://www.cnc3.co.tt/latest-news. If the headline is "Man wins lottery" the hyperlink on that headline would be "https://www.cnc3.co.tt/press-release/Man-wins-lottery" which is in hyperlinks_links(1).

    The problem is - how do i pass that variable which contains the URL to another HTML Read action to get the details of the article? It crashes Tasker when I try to pass a variable array into the text box.

    Hope I explained it clearly enough.

    Thanks in advance!
    AB
     
  2. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,477
    Likes Received:
    806
    Hi there. Can you tell me exactly when Tasker crashes? Is it when you insert the variable somewhere? Or when you run the second action?
     
  3. Avinash Beepath

    Avinash Beepath New Member

    Joined:
    Jan 4, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    After the first HTML read the URLs are contained within the array hyperlinks_links() and when I try to run the second HTML read and I paste hyperlinks_links(1) into that pop up box that's when it fails. Am I doing something wrong?

    Thanks
    -AB
     
  4. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,477
    Likes Received:
    806
    Tasker crashes as soon as you paste that?
     
  5. Avinash Beepath

    Avinash Beepath New Member

    Joined:
    Jan 4, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Yes it stalls and doesnt proceed any further. Can you view the link to see exactly what I am doing? As you can see the flash shows the hyperlink within it...but it crashes at the AutoTools HTML read the second time to go into that link.

    https://drive.google.com/open?id=0BwlANV4jLgm8QUs0cHhXV0YyTWc

    Thanks!
    AB
     
  6. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,477
    Likes Received:
    806
    You can't use a variable there :) AutoTools doesn't know what that variable value is unless you're already running the task. You have to use the URL directly in the easy setup and then replace it with the variable in the main config screen after the easy setup is done.
     

Share This Page