AutoNotification Some notifications doesn't created by AutoNotification after upgrading to Android Pie

Discussion in 'AutoApps' started by akivura, Mar 17, 2019.

  1. akivura

    akivura New Member

    Joined:
    Jun 19, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Hi. I'm using AutoNotification to place a persistent notification if I'm near a cell tower, another persistent notification if I'm in a geofence (detected by AutoLocation) and a third one if I'm connected to a specific WiFi. All notifications have distinct titles, status bar icons, IDs and group keys; all notifications are public and have max priority. I just upgrade my phone to Android Pie, then except a specific notification which is for the cell, all stopped working; which worked well just before the upgrade. The notifications don't show any notification even when I start the task by hand. No error message of any kind (%err and %errmsg not set) shown. But the strange thing is notifications for cell just works. The only difference between them are cell notification doesn't have a text set just title. But other notifications have text i.e. geofence notification has the geofence name as text.
    I tried choosing a notification category but that also didn't work. I appreciate any help.
     
  2. akivura

    akivura New Member

    Joined:
    Jun 19, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I also delete the text part of the non-working notification. Here are the tasks combined for testing purposes. Still the second one doesn't work.

    AaaWorkplace (234)
    A1: AutoNotification [ Configuration:Title: Known Cell
    Status Bar Icon: ic_action_signal
    Status Bar Text Size: 16
    Id: known_cell
    Priority: 2
    Visibility: Public
    Group Key: Known Cell
    Separator: , Timeout (Seconds):20 ]
    A2: AutoNotification [ Configuration:Title: Known Place
    Status Bar Icon: ic_action_location
    Status Bar Text Size: 16
    Id: known_place
    Priority: 2
    Visibility: Public
    Group Key: Known Place
    Separator: , Timeout (Seconds):20 ]
     
    Last edited: Mar 18, 2019
  3. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    8,622
    Likes Received:
    731
    Hi. Can you please try setting a notification category on both of them and see what happens? Thanks
     
  4. akivura

    akivura New Member

    Joined:
    Jun 19, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I first chose the tasker notifications category and then default notifications category for both. Again in both cases only cell notification worked. Then I used "AutoNotification cancel > cancel all + cancel persistent" to see if there is an invisible notification or something similar that blocks my notification. Now cell notification also doesn't work :( I don't have enough info about notifications but it might be stored in some place as active after cancelling, so AutoNotification doesn't create them again. I'll try this with new persistent notifications, and then non-persistent ones to see if it's the case.
     
  5. akivura

    akivura New Member

    Joined:
    Jun 19, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    AaaWorkplace (234)
    A1: AutoNotification Query [ Configuration:persistency Type: Both
    Snoozed Notifications: true
    Get All Fields : true Timeout (Seconds):20 ]
    A2: Variable Set [ Name:%Notifications To:%antitle() Recurse Variables:Off Do Maths:Off Append:Off ]
    A3: Flash [ Text:%Notifications Long:On ]

    %Notifications have value
    Known Cell,Amazfit connected,Mi Fit,Mi Fit,AutoLocation,Sleep tracking,Health Sync,Location Mode: High Accuracy,Llama - Loud,Known Place,Tasker,AutoInput

    If I unticked snoozed notifications, the variable has no value, so AutoNotification blocked my notifications after cancelling I guess. Screenshot_20190319-213916_AutoNotification.jpg

    Edit:
    After rebooting the device twice (I don't know why the first one didn't worked) my notifications started working again. Cancel option also seems working well. I'll let you know if I have the issue again.
     
    Last edited: Mar 19, 2019
  6. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    8,622
    Likes Received:
    731
    Cool, glad it works :) Let's hope it was some kind of system bug.
     
    akivura likes this.

Share This Page