AutoWear Tasker profile with autowear command or state not triggering

Discussion in 'AutoApps' started by Anand, Mar 20, 2015.

  1. Anand

    Anand New Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Hi, I created few test profiles in tasker using autowear command , events.. When I initiate command or event from my watch, I see toast coming in my mobile , however the profikes are not getting triggered..
    Autovoice, autoremote profiles are working fine including autovouce via voice screen from watch.
    Any idea why only the autowear command based profiles arent working..?
     
  2. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    796
    Hi there. Have you tried following the most basic examples here?
     
  3. Anand

    Anand New Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Yeah..but they arent working.. Created a simple tasker profile using autowear command with command filter - "test"
    And used voice screen to say command "test"
    On my phone I could see toast coming up "autowear command : test" , however profile wont trigger..
    If I create profile using autovoice , it works..
    Not sure if I am doing something wrong.. Tried re-installing autowear as well..
    Appreciate your help...
     
  4. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    796
    Can you please try this in AutoWear:
    - clear logs
    - enable system logs
    -do command
    -export logs and paste them here

    Thanks!
     
  5. Anand

    Anand New Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Commands - 2015-03-21 00:02:12.729 - New Last Command: test;
    States - 2015-03-21 00:02:08.923 - New com.joaomgcd.autowear.util.WearState: swipe right border;
    Commands - 2015-03-21 00:02:08.901 - New Last Command: swipe right border;


    I am invoking voice screen via FloatingIcon swipe..
     
  6. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    796
    Did you enable system logs prior to doing that?
     
  7. Anand

    Anand New Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Yes in autowear under "Logs and Toasts" , System logs option is checked.

    The only difference I see between system log enable and not is, it logs "states" in addition to "commands" when sys log is enabled..
     
    Last edited: Mar 20, 2015
  8. Anand

    Anand New Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    When I enable sys log in autovoice, I could see profile match happening. Whereas in autowear , I dont see any such activity when sts log is enabled..Is that mean, my autowear is not even attempting to do profile match ?
     
  9. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    796
    Yes, it would seem that profiles aren't being looked at at all...
    Ok, can you please export your profile's description (not xml) so I can take a look? thanks!
     
    Last edited: Mar 21, 2015
  10. Anand

    Anand New Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Profile: AutowearTest (221)
    Event: AutoWear Command [ Configuration:Command Filter: test
    Exact: true ]
    Enter: TEST (222)
    A1: Flash [ Text:TEST SUCCESS Long:Off ]
     
  11. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    796
    Did you by any chance clone that profile from an existing one? Does anything at all work for you with AutoWear? Can you for example try creating this example?
     
  12. Anand

    Anand New Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    They are not cloned profiles..
    tried the example. Display and delete of notification works but when I click on notification, again I see toast "bedroom light" but it doesnt invoke profile in tasker..
     
  13. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    796
    Do you have any of my other plugins? Do they work? There must be something fundamentally wrong, for this not work....
     
  14. Anand

    Anand New Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Yeah I use , autovoice , autoremote, autolocation, autonotification a lot for my home automation stuff and they all work wonderful..
    Strange just this plugin seems to be having issue..
     
  15. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    796
    Ok, only one thing left to do then: enable logs in Tasker, try to trigger an AutoWear event and post the logs here. I don't see what the issue could be sorry :(
     
  16. Anand

    Anand New Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Here you go..

    Autowear log:
    States - 2015-03-26 22:29:37.379 - New com.joaomgcd.autowear.util.WearState: bedroom light;
    Commands - 2015-03-26 22:29:37.328 - New Last Command: bedroom light;

    Tasker log:
    20150326 22.29.02 M Restart ID0:0.0 Monitor
    20150326 22.29.31 E Start ID0:0.0 TaskService
    20150326 22.29.31 T Running ID228 Awearnotification
    20150326 22.29.31 A OK ID228.1 Awearnotification.AutoWear Notification
    20150326 22.29.32 T ExitOK ID228 Awearnotification
    20150326 22.29.32 E Stop ID0:0.0 TaskService
     
  17. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    796
    Sorry, Tasker logs are much bigger than that. :) Can you please clear it, do the autowear command, then get it right away and post the whole thing? Thanks
     
  18. Anand

    Anand New Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    When you say tasker log - hope you referring to "Run Log" ? After enabling "system log" in preference, When I execute autowear command, this is what I get .
    20150326 22.29.02 M Restart ID0:0.0 Monitor
    20150326 22.29.31 E Start ID0:0.0 TaskService
    20150326 22.29.31 T Running ID228 Awearnotification
    20150326 22.29.31 A OK ID228.1 Awearnotification.AutoWear Notification
    20150326 22.29.32 T ExitOK ID228 Awearnotification
    20150326 22.29.32 E Stop ID0:0.0 TaskService
    If I enable "Debug to SD card" , then the activites are logged in detail.
     
  19. joaomgcd

    joaomgcd Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    796
    Sorry yes that's what I meant. I need the detailed logs of when you try to trigger an AutoWear profile. Thanks again.
     
  20. Anand

    Anand New Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    When I try to initiate autowear command, this is the max detailed log I get in Tasker when to I go to "run log" and try to export via "External viewer".
    Not sure if I am doing something wrong..
    Below were the steps I followed
    1. Cleared log in both Autowear
    2. Cleared history in Tasker log
    3. Triggered Autowear notification and initiated command - Bedroom light
    4. Went to Autowear and captured log
    5. Went to tasker - Run Log and exported the log via External viewer.
     

Share This Page